Kamis, 13 September 2012

Selat Sunda Jeung Gunung Krakatau

0komentar
Selat Sunda Jeung Gunung Krakatau


Kacaturkeun jaman baheula di Pulo Jawa Beulah kulon, aya hiji karajaan anu rajana Prabu Rakata. Sang Prabu gaduh dua putra. Anu cikal Raden Sundana anu bungsu Raden Topobrana. Haritamah Pulo Jawa sareung Sumatra teh ngahiji.
Kumargi Prabu Rakata parantos sepuh pisan, mangka karajaan teh di titipkeun ka putra-putrana, tur di bagi dua belah wetan ku Raden Sundana, belah kulon Raden Topobrana. Terus Sang Prabu teh indit ngabagawan anu tempatna dibates dua nagara nu dibagi dua tea, anjeunna teu nyandak nanaon tibang guci pusaka nu dicandak. Hiji mangsa dina taun ka genep Sang Prabu teh ngadangu yen putrana parasea Raden Sundana ngarugrug karajaan raina Raden Topobrana. Sang Prabu teh ceg ka guci anu tos dieusi cai laut tea, terus indit ka medan laga kasampak dua putrana keur perang campuh atuh bendu pisan si anjeunanana.
Ningali ramana sumping reg weh perang liren, dua putrana langsung nyampeurkeun cedok weh nyareumbah ka Prabu Rakata kitu dei para parajuritna. Atuh dua putrana beak bersih diseukseukan pampangnaman Raden Sundana nu wani ngarug-gug nagara raina. Dua putrana anu tarungkul teh nyarek, atuh Sang Prabuteh langsung gadeg, ceg kana guci pusaka tea. Terus cai laut anu dina guci dikucurkeun disapanjang wates dua nagara, teras guci anu tos
kosong teh disimpen ditapal bates dua karajaan tea, anjeunanana indit deui ka tempat pang tapaanana. Teu lami eta bates anu tilas disiram ku cai laut teh ngajanggelek jadi selat. Nu kiwari disebut Selat Sunda. Nu mawi dinamian Selat Sunda lantaran Raden Sundana sarakah hoyong wilayah anu raina. Dugi ramana ngadamel wates nganggo guci pusaka anu caina dikucurkeun terus jadi selat. Tur guci anu disimpen dina wates teh ngajanggelek jadi gunung, nu katelah Gunung Rakata atanapi Gunung Krakatau. Tah kitu sasakala Selat Sunda sareng Gunung Krakatau teh.

Rincian Dongeng:
Tema : Perang Duduluran
Judulna : Selat Sunda Jeung Gunung Krakatau
Bahasana : Lemes
Aur/plot : Ngagunakeun alur maju
Cara nyarita/sudut pandang : orang ka 3 palaku utama
Palakuna : Prabu Rakata, sareng dua putrana: Raden Sundana sareng Raden Topobrana
Watek palakuna :
Prabu Rakata = Arip, adil, tur bijaksana.
Raden Sundana = Sarakah
Raden Topobrana = Embung ditindes
Tempat/latar : Jaman baheula di Pulo Jawa belah kulon.
Eusi/hikmah nu bisa di cokot : Jadi jalma kudu arif, jujur, adil tur
bijak sana kawas Prabu Rakata, ulah Sarakah jiga Raden Sundana.








Rabu, 12 September 2012

BATU CERIK

0komentar
Batu Ceurik
Carita Lagenda Kalimantan
 Dihiji gunung anu jauh ti dusun, di daerah Kalimantan hirup hiji randa anu susah jeung hiji budak wanoja. Budak wanoja randa eta, kacida geulisna kawanti-wanti ngan hanjakal manehna boga sipat nu kacida gorengna, wanoja eta kacida kedulna. Can pernah mantuan indungna ngagawean pagawean imah gawena ngan dangdan unggal poe. Salian ti kedul, budak wanoja eta sipat na ogo pisan. Sagala pamentana kudu ditedunan, unggal aya pamenta kaindungna kudu wae ditedunan teu mikirkeun kaayaan indungna nu sengsara. Unggal poe kudu banting tulang neangan sahuap sangu. Dina hiji poe budak wanoja eta diajak indungna ka pasar rek balanja. Tempat pasarna jauh pisan, nepi ka leumoangna jauh pisan nu akibatna mantak cape. Budak wanoja eta leumpang lenggang kangkung, bari make pakean anu alus jeung dangdan, ngarah jelema nu dilajan ningali kageulisan budak wanoja eta. Ari indungna leumpangna ditukang bari mawa karanjang jeung pakeanna anu kucel. Kusabab manehna hirup ditempat anu nyingkur, euweuh saurang oge anu manggihan yen dua awewe eta anu leumpang indung jeung anak. Saeunggeus manehna ninggali maranehna, manehna kacida reueusna ninggali kageulisan budak wanoja eta. Nu utamina para jajaka desa anu teu bosen-bosenna ninggali raray wanoja eta, ngan saprak ninggali jalmi anu leumpang ditukeung wanoja eta kacida bedana kaayaanana. Hal eta anu nyieun jalmi-jalmi jadi heran. Diantara jalmi sejen anu ninggalna, aya hiji jajaka ngadeukeutan naros ka wanoja eta, “hai neng geulis. Eta anu mapah dipengker naha enya eta indung anjeun?” Tapi, naon jawab wanoja eta? “Lain”, ngomongna bari ngayakinkeun. “Manehna ngan saukur pembantu!” Indung jeung anakna eta langsung neruskeun leumpangna. Henteu jauh aya nu ngadeukeutan deui hiji jajaka anu nanya ka wanoja eta. “Hai, geulis. Eta anu mapah dipengker naha enya eta kolot anjeun?” “Lain, lain” jawab wanoja etabari angkuh. “Manehna saukur budaaaaaaakkk!” ngan kitu weh unggal wanoja eta papanggih jeung jalma disapanjang jalan anu ngenaan indungna. Jawabna ngan eta. Indungna dijadikeun pembantu atau budaaaakkk. Indungna ngan ngadu’a. “Ya Allah, abdi teu kiat nahan hinaan ieu. Budak kandung abdi meuni tega ngajadikeun diri abdi kawas kieu. Ya Allah laknat budak durhaka ieu! Bere ganjaran jang manehna.....” sabab kuasa Allah anu Maha Esa, lalaunan awak wanoja durhaka eta barubah mangrupa batu. Parubahanna mimiti dina suku. Saeunggeus parubahan eta geus nepi satengah awak. Wanoja eta ceurik menta ampun ka indungna. “Duh, ema...... ema hapunteun abdi hapunteun kadurhakaan anak ema salami ieu. Emaa.... emaaa... abdi nyuhunkeun dihapunteun....” Wanoja eta terus ngahuleng jeung ceurik menta ampunan ka indungna. Da kumaha deui kabehanna geus telat. Kabeh awak wanaja eta akhirna barubah jadi batu saeunggeus jadi batu, urang-urang bisa ninggali panonna masih ngeclakeun cai panon, siga jelema keur ceurik. Jadi eta batu, anu asalna diwanoja geulis, anu meunang kutukan ti indungna jadi disebut “BATU CEURIK” Rengse carita nu ngabentuk lagenda ieu, anu ku masyarakat dipercaya eta kisah teh bener-bener pernah aya. Saha waeanu durhaka ka indung kandung anu geus ngalahirkeun jeung ngagedekeun na, pasti kalakuan laknatna bakal meunang balesan ti Allah nu Maha Kuasa.

Senin, 23 Januari 2012

Jembatan "Indiana Jones" Lebak Banten saksi anak anak yang semangat belajar

0komentar
Tepatnya jumat tanggal 20 Januari 2012, sore itu saya tidak sengaja saya temukan foto dengan thumnail kecil dengan komposisi yang unik dan seperti nya harus di klik saat saya menscrol down timeline facebook saya. di situ tertulis photo by Beawiharta Belly, ada caption yang cukup lucu dan menggelitik namun miris seusai membacanya.

Melihat foto Asep dari Antara, saya brangkat ke Lebak untuk
memotret subyek yang sama. Sekolah disana extra kurikulernya akrobatik. Hard days to get a school. Tempatnya cuma sekitar 130 km dari gedung DPR kita, 3 jam naik mobil.

Students hold on to the side steel bars of a collapsed bridge as they cross a river to get to school at Sanghiang Tanjung village in Lebak regency, Indonesia's Banten village January 19, 2012. REUTERS/Beawiharta
Buat yang share jangan lupa keterangan fotonya diikutkan. Agar tidak kehilangan makna.

Foto yang di ambil di daerah Kabupaten Lebak-Banten itu saya rasa sungguh bikin heboh notifikasi di akun fb om Bea. Ujungnya foto ini sampai tersebar ke manca negara menjadi berita dengan berbagai tanggapan. dan sampai menggugah hati seorang pemain bola asal Manchester City jauh diinggris sana.

Bola.net - Siapa yang tak tersentuh hatinya, ketika Anda melihat foto di atas ini. Potret nyata kehidupan di sudut Indonesia tercinta, sekumpulan anak-anak rela mempertaruhkan nyawa mereka 'demi' sebuah harapan untuk masa depan mereka yang bernama 'pendidikan'.


Anak-Anak di Banten ini tiap pagi harus menyeberangi 'Jembatan' yang sesungguhnya sudah tak layak lagi disebut sebagai jembatan hanya untuk pergi ke sekolah.

Foto wartawan Reuters tersebut ternyata menarik perhatian Vincent Kompany, kapten dari Manchester City, dalam akun Twitter-nya, ia memposting tersebut sembari berbagi empati dengan menuliskan, "Indonesia, anak-anak menempuh resiko dengan nyawa mereka saat bergantung pada 'Jembatan' demi pergi ke Sekolah"

Terkadang memang ironis di saat mereka benar-benar butuh bantuan yang nyata, 'Dewan Perwakilan' anak-anak ini malah ribut-ribut seputar pengajuan renovasi toilet yang dananya selangit itu, alangkah lebih bergunanya jika sedikit dari dana itu disisihkan untuk menolong mereka..

Satu hari usai foto ini diupload akhirnya menimbulkan reaksi positif , pemkot berjanji akan segera membangun jembatan tersebut hari ini, dan mau minta maaf

sama om bea, karena saya juga ikutan sharing ke 8 komunitas fotografer di group facebook yang kira-kira membernya paling sedikit 2000 dan paling banyak 10.000 semoga bb nya ga rusak ya om. ngebayangin ada 1240 notifikasi dalam 24 jam.

berikut foto-foto dari link yang saya dapat dari akun facebook om bea dan twitter si kompany

















nih videonya gan


indiana jones

FILM DOKUMENTER : TEARS OF GAZA

0komentar
sebelumnya saya mo bilang kalo ini bukan SARA. ini cuma sekelompok orang yang menderita dan hanya jadi tontonan kita selama berpuluh2 tahun dan entah sampai kapan. jangan ada koment yang menyinggung sara, baik agan yang merasa pro atau kontra tinggalkan ego agan semua..

biarkan agan nikmati film ini dan rasakan bagaimana jika agan berada disitu.. terlepas agan agama suku dan ras apa.. lalu coment yang membangun gan jangan mencaci dan memaki..

YANG PASTI INI ADALAH SEBUAH KISAH NYATA, DIMANA KITA HANYA TERDIAM DAN MEMBISU,,
MANA PERAN DUNIA??
MANA PERAN KALIAN??
APAKAH KALIAN TEGA MELIHAT SAUDARA SAUDARA KITA MENDERITA..

KITA SIMAK KISAHNYA...

TEARS OF GAZA PART 1




TEARS OF GAZA PART 2




TEARS OF GAZA PART 3




TEARS OF GAZA PART 4




TEARS OF GAZA PART 5





TEARS OF GAZA PART 6-LAST

Minggu, 15 Januari 2012

MENGATASI MINDER

0komentar
Siapa yang tak kenal dengan minder? Tak sedikit remaja hingga orang dewasa merasa minder atau tidak percaya diri. Minder dapat membuat kita cenderung menghindari segala sesuatu yang berkaitan dengan diri sendiri dan orang lain.

Minder dapat timbul karena tiga sebab, yakni persepsi diri secara fisik, konsep kemampuan diri, dan sikap pada harga diri. Seseorang yang minder seringkali memiliki konsep diri negatif dan penghargaan terhadap diri sendiri yang rendah.

Berikut tips singkat buat mengurangi rasa tak PD pada diri kita:

- Berpenampilan sebaik mungkin.
- Kenali lebih dalam diri kita, mulai dari kemampuan, kekurangan, kesempatan, dan tantangan yang dapat menghambat kemajuan yang ingin kita capai. Hal ini akan memudahkan kita untuk menuju tangga kesuksesan.
- Menentukan harapan yang realitis, disesuaikan dengan kondisi dan kemampuan yang dimiliki.
- Selalu mensyukuri segala karunia Tuhan sembari terus memperbaiki kualitas pribadi.

Minder itu bisa dikurangi, bahkan dapat dihilangkan, asal ada tekad dan kemauan yang keras :)

RIBUT

0komentar
WIKIPEDIA : Aku adalah sumber ilmu, aku tahu semua



FACEBOOK : Yee gw dong gaul kenal sama semua orang. .



GOOGLE : Aku punya semuanya...



MOZILA : Kalo aku ngga ada, kalian tidak bisa di akses. .



EXPLORER : Jiah Kan gue masih ada. .



MOZILA : Apaan sih lo, ganggu obrolan orang aja!



EXPLORER : Lo sih, ngaku ngaku paling hebat



INTERNET : Udah-udah! Jangan bertengkar kalo saya tidak ada kalian semua tidak ada.



FACEBOOK : Huuu, orang kan paling sering mampirn di gue, jadi gue yang terbaik.



YAHOO : Facebook,Inget,.. tanpa gue lo gak bisa buat Email!



GOOGLE : Yahoo, Gue juga bisa buat Email. . Songong lu. .



INTERNET : zzz... Udah tau gue yg paling hebat. .



KOMPUTER : Gua Paling dewa di sini.



PLN : Bacot lo semua! Gua matiin nih listrik'a gk bisa apa2'a lu pade . .! :p

Selasa, 10 Januari 2012

SEJARAH HOT PANS

0komentar


Sekedar info aja, dulunya hot pants adalah pengganti dari miniskirt yang suka dipakai sama cewek-cewek PSK pada tahun 1970-an di Eropa. Alasannya sih katanya biar lebih sexy yang mana bagian paha bisa kelihatan. Kalau di Amrik sendiri hotpants malah tenar, gara-gara personil klub baseball Philadelphia Phillies sering memakai Hot Pants Patrolnya.

Biasanya memang hotpants lebih pantas dipakai sama cewek yang punya bentuk kaki jenjang berkulit mulus, jadinya sering dilirik para cowok. Maka enggak enggak heran kalau cewek yang sering memayungi para pembalap motor GP atau para SPG sering memakai model celana yang satu ini supaya menarik perhatian.



Hot pants yang pernah booming di tahun 1980-an, kini sudah biasa kita lihat dimana-mana. Enggak cuma batasan jenis kelamin saja tapi faktor umur sudah enggak jadi masalah. Yang udah berumur,tua, aja pada suka banget. Pokoknya golongan berumur ini asik-asik aja sewaktu memakainya, kayaknya merasa masih muda 'aja'.

Sensasi yang ada di hot pants membuat si pemakainya akan tambah 'pe de apalagi yang bentuknya lebih ketat and super pendek, wuih pasti banyak banget yang pada ngeliatin tuh. Untuk sekarang ini, hot pants lebih sering muncul dalam bahan denim dengan model yang trendi cocok untuk dipakai waktu acara santai.

Tapi ada satu hal yang mesti diingat, kalau memakainya perlu disesuaikan juga sama tempat dan pantas atau enggaknya memilih mode fashion ini dengan wajar terutama bagi yang mau fashionable, hal ini penting banget demi menjadi yang tercantik dan termodis.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sundanese Attack Free Blogspot Templates Designed by sYah_ ID RAP for smashing my Life | | Free Wordpress Templates. Cell Numbers Phone Tracking, Lyrics Song Chords © 2010